Hoofdgerecht, Recepten

Pastasalade met tonijn en maïs

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

250 gr penne rigate bio Rummo

1 blikje tonijn

2/3 blikje maïs

75 gr geroosterde paprika uit een pot

Handvol basilicumblaadjes

Zout en peper

Dressing:

4 eetl extra vergine olijfolie

1 eetl aceto balsamico

1 tl rode wijnazijn

1 tl mosterd

1-2 tl honing

Bereidingswijze

Stap 1.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het al en spoel af met koud water.

Stap 3.

De de pasta bij de dressing en voeg tonijn, maïs en paprika toe. Doe de basilicum erdoor en maak het eventueel nog verder op smaak met zout en peper en garneer met de overgebleven basilicumblaadjes.

Stap 2.

Voor  de dressing de olie in een kom mengen met de twee soorten azijn. Voeg daarna de mosterd, honing zout en peper toe en roer tot de dressing wat dikker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *