Hoofdgerecht, Recepten

Bucatini alla sorrentina

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

 

Ingrediënten

500 gr bucatini

60 gram boter of 4 eetl extra vergine olijfolie

125 gr ui in dunne plakjes

500 gr gepelde tomaten uit blik

2 el basilicum gesnipperd

250 gr mozzarella in kleine blokjes van ca 6 mm

Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Smelt de boter op middelhoog vuur in een pan en voeg de plakjes ui toe.  

Stap 3.

Roer de basilicum erdoor en kook na ca. 2 minuten.

Stap 2.

Voeg de tomaten toe en breng met peper en zout op smaak. Laat ze ca. 20 min pruttelen.  

Stap 4.

Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 eetl zout toe en doe de pasta erbij en kook volgens de aanwijzing op de verpakking. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *