Hoofdgerecht, Recepten

Spaghetti alla puttanesca

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

 

Ingrediënten

500 gr spaghetti

7 el extra vergine olijfolie

6 ansjovisfilets

½ tl knoflook, fijngehakt

2 blikken gepelde tomaten á 400 gram

10 zwarte olijven in schijfjes gesneden

2 el kappertjes

2 el verse oregano of ½ theel gedroogde

Zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Doe 6 eetl olijfolie en de ansjovisfilets in een grote koekenpan op laag vuur en bak tot de ansjovis is opgelost. Voeg de knoflook toe en laat de knoflook niet bruin worden. 

Stap 3.

Breng in een grote pan 4 liter water aan de kook, voeg 1 eetl zout toe en de pasta. 

Stap 2.

Zet het vuur middelhoog en voeg de tomaten en een snufje zout toe. Zet het vuur laag als de tomaten aan de kook komen en laat ze pruttelen tot ze zijn ingekookt en zich scheiden van de olie. Dit duurt ca 20 minuten. Haal de pan van het vuur . 

Stap 4.

Zet de koekenpan met de saus weer op middelhoog vuur en voeg de oregano, kappertjes en olijven toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *