Hoofdgerecht, Recepten

Farfalle all’salmone

Bereidingstijd: 30 minuten  

Hoeveelheid: 4 personen

Dit gerecht is zeer eenvoudig maar heel verfijnd van smaak. Ook leuk als tussengerecht bij een Italiaanse maaltijd.

Ingrediënten

500 gr farfalle

20 gram boter

1 grote ui

200 gram gerookte zalm

4 el extra vergine olijfolie

2 el citroensap

4 el cognac

Kookroom

Zout, versgemalen peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Snipper de ui en snijd de zalm in reepjes. 

Stap 3.

De olijfolie en de boter verhitten, de ui en de helft van de zalm toevoegen en ongeveer 5 minuten fruiten. Dan citroensap en cognac erdoor roeren. .

Stap 2.

Ondertussen water aan de kook brengen en de farfalle al dente koken volgens de aanwijzing op de verpakking. 

Stap 4.

De rest van de zalm door de room scheppen en in een andere pan verwarmen. 

Stap 5.

De twee zalmsauzen over de farfalle scheppen en op smaak brengen met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *