Bereidingstijd: 1 uur en 2 uur extra voor het opstijven in de koelkast
Hoeveelheid: ongeveer 6 tot 8personen
Afmeting schaal: bij voorkeur ronde glazen kom zo worden de laagjes mooi zichtbaar
Ingrediënten
4 eierdooiers
100 g suiker
2 volle el bloem
1,5 liter melk
Fijngeraspte schil van ½ citroen
100 g cacao
5 el Alchermes
200 g savoiardi (lange vingers)
Bereidingswijze
Stap 1.
Klop de eierdooiers met 70 g van de suiker romig in een kom. Voeg de bloem toe en giet er al roerend 1 liter van de melk bij. Roer de citroenrasp erdoor. Giet het mengsel in een pan en laat het al roerend ca 5 minuten op een laag vuur sudderen tot een dikke romige saus. Let op de saus mag niet koken! Neem de pan van het vuur.
Stap 3.
Giet de likeur in een ondiepe schaal. Doop een derde van de lange vingers in de likeur en leg ze op de bodem van een glazen schaal of kom. Schep er vervolgens een derde van de eerste saus en een derde van de chocoladesaus over. Herhaal deze lagen nog twee keer en eindig met de eerste saus om deze vervolgens mooi te decoreren met de chocoladesaus.
Stap 2.
Meng de cacao met de rest van de suiker en melk in een andere pan. Breng al roerend aan de kook op laag vuur. Laat het vervolgens ongeveer 5 minuten sudderen tot het mengsel dik wordt. Neem de pan van het vuur.
Stap 4.
Zet de schaal in de koelkast en laat de zuppa inglese minstens 2 uur opstijven.
Stap 5.
Garneer met de chocoladesaus (motief in vorm of ruit).