Hoofdgerecht, Recepten

Geroosterde zalmfilet

Bereidingstijd: 15 minuten en daarna 10 minuten in de oven.

Hoeveelheid: 4 personen

 

Ingrediënten

4 zalmfilets

4 el extra vergine olijfolie

2 citroenen

1 teentje knoflook fijngehakt

3 el rode pesto

3 el broodkruim of paneermeel

2 el Parmigiano reggiano geraspt

250 gr kerstomaten

zwarte olijven

kappertjes

2 tl gedroogde oregano

zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Stap 1.

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de citroenen in plakjes en leg ze in de ovenschaal. Leg de zalmfilets op de citroenschijven en bestrijk ze met de pesto.

Stap 3.

Strooi het kaasmengsel over de vis en druk licht aan. 

Stap 2.

Meng het broodkruim met de kaas, knoflook, oregano en peper naar smaak.

Stap 4.

Leg de tomaatjes bij de zalmfilet in de ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en zeezout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *